Autostole

Autostol tilbud på sikre barnestole

Køb den perfekte autostol hos SPAR247, hvor du finder sikkerhedsgodkendte og kvalitetstestede modeller.

Se det store udvalg af gode autostol tilbud til børn i alle størrelser. Vi forhandler kendte, komfortable mærker fra blandt andet Mothers Choice, Concord og Disney. Du finder både modeller til isofix og selemontering. Det giver dig frihed til at vælge den bedste løsning til dig, din bil og dit barn.

Er du i tvivl om hvilken autostol, du skal vælge? Se vores gode råd under produkterne længere nede på siden. 

Viser 1 - 9 af 9

Hjælp til at vælge den rette autostol

Det kan være svært at vide, hvilket autostol tilbud, der er det helt rette. Derfor har vi sammensat en quick-guide, der hjælper dig med at gennemskue de vigtigste pointer og fortæller, hvad du skal kigge efter.

Aldersgrupper

Man kan dele autostole op i 3 overordnede aldersgrupper.

  •          Børn fra 0-1 år eller op til 13 kg.
  •          Børn fra 9 mdr. – 4 år eller 9-18 kg.
  •          Børn fra 3-4 – 10 år eller op til 36 kg / 135 cm.

 

Børn fra 0-1 år eller op til 13 kg.

Denne type omtales som en babystol, eftersom det er en stoletype til babyer – typisk fra 0-9 måneder. Når barnet er i så tidlig en alder, kan det anbefales at vælge en bagudvendt autostol, fordi det er mere sikkert i særligt direkte frontalulykker. En bagudvendt autostol kan sagtens også bruge efter barnet er fyldt 1 år, såfremt det altså endnu ikke er blevet for stor til at passe i stolen. 

Børn fra 9 mdr. – 4 år eller 9-18 kg.

I denne aldersgruppe kan du både vælge en fremadvendt eller bagudvendt autostol. Sidstnævnte er den sikreste løsning i frontalulykker, hvor trykket fordeles på en større flade af barnets krop, så nakke og ryg ikke belastes i samme grad som ved traditionelle barnestol, hvilket reducerer risikoer drastisk. Den fremadvendte løsning forbliver dog danskernes mest populære valg til denne aldersgruppe og det er også den type, der oftest findes som autostol tilbud.  

Børn fra 3-4 – 10 år eller op til 36 kg / 135 cm.

I denne alder har de fleste børn vokset sig for store til autostolen. Derfor erstattes den af en selepude med eller uden ryglæn. Puden løfter barnet, så selen sidder korrekt over skulder og hofte, mens ryglænet giver beskyttelse og ofte har et hovedstøtte, barnet kan læne hovedet op ad, hvis det sover under køreturen.

Undgå at bruge en løsning uden ryglæn, medmindre barnet er blevet for højt til det – altså hvis hovedet begynder at stikke over kanten. Dette sker typisk, når barnet har en højde på min. 135 cm.

Montering af fremadvendt / bagudvendt autostol

Det kan være en smagssag, om du foretrækker isofix eller selemontering. Valget afhænger som regel af bilens indretning m.m. Generelt anbefales det dog, at benytte fremadvendt / bagudvendt autostol med isofix, da det både er nemmere at montere og mere sikkert.  Den nemme installation minimerer risikoen for fejlmontering.

Børn skal ikke i nærheden af airbags

Mens airbaggen kan redde voksne menneskers liv, er den yderst farlig for mindre børn. Derfor frarådes airbag generelt altid, fordi kraften fra uløsningen af airbaggen kan skade nakke og ansigt på de skrøbelige små. Dette er årsag til, at mange institutioner også har decideret forbudt børn i nærheden af airbags. Har du ikke mulighed for at placere din autostol væk fra bilens airbag, kan du i nogle tilfælde deaktivere passagersædets airbag med bilnøglen eller fra bilen, mens du i andre biler er nødt til at få den deaktiveret på et værksted.

Når børnene er over 140 cm, er de store og robuste nok til at sidde på passager og førersædet i bilen.

Du kan læse mere om de enkelte autostol tilbud ved at klikke dig ind på de enkelte produkter.