Ladere og jumpstartere

Batteriladere og jumpstartere

Med en ekstra bilbatterilader slipper du for at vente på vejhjælp. En jumpstarter hjælper dig med at få liv i batteriet – uden du skal vente på hjælp udefra.

Vi frygter alle den dag, hvor bilen er pakket, familien er klar, men bilen nægter at starte. Det behøves heldigvis ikke være et problem. I hvert fald ikke hvis du har en batteri lader, som nemt og bekvemmeligt hjælper dig med at få gang i bilen.

Se vores udvalg af batteriladere og jumpstartere lige her – perfekte til genopladninger og motorstart, når uheldet er ude. 

Viser 1 - 19 af 19

Sådan oplader du dit bilbatteri

For det første: det allerbedst er, hvis du har mulighed for at frakoble bilens batteri, inden du begynder at lade. På den måde er du garanteret, at der ikke er noget udstyr, der bruger strøm, samtidig med at du lader. Du skal dog være opmærksom på, at du kan risikere at skulle genindstille ur, indtaste evt. koder m.m., hvis bilens batteri har været helt frakoblet.

Det kan naturligvis også lade sig gøre at bruge din batterilader på et bilbatteri, som ikke er frakoblet.

Frakoblet, eller ej, kan du gå frem på følgende måde, MEN vær opmærksom på tilslutningen af laderens negative kabel i forhold til, om du har koblet batteriet fra eller ej:

1. Sørg for at både bil og batterilader er slukket. Lader bør være fuldt opladet.

2. Tilslut laderens kabler.

· Det røde kabel skal sættes til pluspolen på bilbatteriet. Pluspolen er som regel rød og/eller markeret med et plus.

· Tilslut herefter den negative pol (det sorte kabel) til minuspolen på batteriet. Har du ikke frakoblet batteriet, skal den sorte klemme i stedet sættes på bilens stel (den metal-del på motor eller stel/karosseri, som ikke har lakering).

3. Tænd nu for din batterilader. Din lader har muligvis en funktion, der viser, hvor meget den oplader. Som minimum bør din batterilader have en lampe, der angiver at den oplader bilens batteri.

4. Afvent at batteriet er opladet. Afhængigt af lader-model vil der være en lampe eller anden indikator, der fortæller, at batteriet er opladet. Hvis ikke er det vigtigt, du selv holder øje med batteriets status, så det ikke bliver overbelastet.

5. Sluk herefter for din oplader og pak din batterilader sammen. Tilslut bilbatteri til bilen, hvis du tog det fra.

6. Bilen skulle nu gerne kunne starte igen.

Find din nye batterilader eller jumstarter her på SPAR247.dk